Welkom bij Trainingsschool AW in Helden!

Ik ben Marloes, woon in Helden en eigenaar van Trainingsschool AW-Helden.

Naast het runnen van de trainingsschool ben ik intensive-care verpleegkundige en docent verpleegkunde.  Daarnaast ben ik ook hobbyfokker van het ras Welsh Springer Spaniël. En dat brengt mij tegelijkertijd naar het verhaal over mijn bijzondere carrièreswitch.

In 2018 had ik mijn eerste nestje.

Toen ik met mijn reu uit dat nestje tegen gedragsproblemen aanliep waardoor ik in handelingsverlegenheid raakte, realiseerde ik mij dat ik te weinig wist over de hondenpsychologie.

Over gezondheid wist ik je veel te vertellen, maar hoe ik zijn gedrag moest bijsturen, ik had geen idee.

Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing kwam ik terecht bij Anniek Winters.

Aanvankelijk was ik van plan om een consult bij Anniek in te laten plannen. Maar uiteindelijk dacht ik dat ik het liefst zelf zoveel mogelijk te weten wilde komen over het gedrag van de hond en de hondenpsychologie.

Vol enthousiasme ben ik begonnen met het volgen van deel 1 in juni 2020 en een paar maanden later deel 2 van Annieks opleiding ‘Honden opvoeden volgens de methode van Anniek Winters’.

Na afronding van deel 2 in september 2020 was ik van plan ‘iets’ te gaan ondernemen met honden.

Een concreet plan had ik nog niet.

Lang hoefde ik echter niet na te denken: er kwam een tweede Covid-golf.

Nederland raakte (weer) in lockdown.

Ik was hard nodig op de intensive-care en ondertussen was ik gestart met de opleiding tot docent verpleegkunde.

Het idee om verder te gaan met honden, parkeerde ik even.

Tot het oprichten van Trainingsschool-AW op mijn pad kwam.

Gedurende mijn carrière als intensive-care verpleegkundige heb ik gezien hoe kwetsbaar een leven kan zijn. Dat brengt mij bij het motto ‘doe dingen waar je blij van wordt’.

En dat is precies de reden waarom ik deze Trainingsschool ben gestart. Plezier en voldoening beleven om baasjes en honden weer in balans te brengen. Naast het feit dat lesgeven en coaching inmiddels een belangrijk onderdeel is geworden in mijn leven.

Hoe het afgelopen is met mijn reu? Die is inmiddels de beste versie van zichzelf geworden. En dat is wat ik andere mensen ook zo gun.

Een stabiele relatie met je hond, samen in balans staan zodat ook jouw hond maar één ding hoeft: namelijk de beste versie van zichzelf te zijn!

Marloes von Kruchten

Gedragsdeskundige & Trainer